Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Gyepszőnyegezés

Gyepszőnyegezés
Gyepszőnyegezés

Dunaföldvári és Paksi telephellyel rendelkezünk. Paks és Dunaföldvár 60km-es körzetében vállaljuk a munkálatokat.

Az aktuális árakért érdeklődjön az árajánlatkérés gombra kattintva, telefonon vagy emailben!

Ha igazán szép és tartós gyepszőnyeget szeretne, bízza profi kertépítőinkre!

Minőségi alapanyagokból, tartós és szép gyepszőnyeget készítünk Önnek!

Bővebben
Részletek

Füvesítést fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegterítéssel végzünk. A fűmagvetés egyértelmű előnye, az hogy olcsóbb, azonban csak 2-3 év gondos fenntartással közelítheti meg azt a látványt, amit a gyepszőnyeg már a telepítése napján nyújt. Gyepszőnyeg telepítését vakondháló terítéssel együtt ajánljuk, megelőzendő a később sok bosszúságot okozó vakond megjelenését. A füvesítést kizárólag gondosan előkészített (rögmentesített, gyommentesített, hengerezett) talajfelületen végzünk. A növekedés beindulásához szükséges tápanyagmennyiséget műtrágya formájában biztosítjuk.

 

A gyepszőnyegnek különböző fajtái vannak, amelyek eltérő igényekkel rendelkeznek, például a napsütés vagy az árnyék preferenciája, a talaj típusa és a vízigényük. A legtöbb gyepszőnyeg rendszeres öntözést, műtrágyázást és kaszálást igényel, hogy egészséges és vonzó maradjon.

 

A gyepszőnyegezés menete

1. A terület előkészítése

A gyepszőnyegnek morzsás, aprószemű talajszerkezetre van szüksége, amely mentes a gyomoktól, régi fűtól, kövektől és egyéb oda nem illő tárgyaktól. Ha szükséges teljes gyomírtást végzünk. A talaj meglazítása után sima felületet alakítunk ki, amelyet finoman tömörítünk, majd gyeptrágyázunk.

2. A gyepszőnyeg szállítása és tárolása

A gyepszőnyeg lefektetés előtt kifejezetten érzékeny a napsütésre, hőmérsékletre és tárolásra. Ügyelünk arra, hogy a szállítás és a lefektetés között a lehető legkevesebb idő teljen el.

3. Gyepszőnyeg lerakása, öntözése, hengerezése

A gyepszőnyeg elemeket az előkészített földnedves talajra fektetjük, a széleket formára vágjuk. Hengerezés után egyenletes öntözés következik.  Az új gyep gyökeresedése akkor tekinthető megfelelőnek, ha eléri a 10 cm-t. Ehhez hozzávatőleg kb. 2 hét szükséges.

4. Használat, fűnyírás és gondozás

A legjobb, ha teljes legyökeresedés után vesszük használatba a füvet.A fűnyírásnál fontos, hogy a gyep állapotának és a környzeti tényezőknek megfelelően végezzük el. A frissen telepített gyep esetén illetve nyáron, melegben érdemes magasabb nyírási magasságot használni.A rendszeres vágáson kívül a fű tápanyag-ellátásról is gondoskodni kell, hogy szép és sűrű legyen a gyep.
 
A gyepszőnyeg legjellemzőbb problémái az alábbiak szoktak lenni:
  • A gyepszőnyeg ritkul, mohásodik
  • A gyep foltos, sárgás
Ezek hátterében különféle okok állhatnak a szakszerűtlen kivitelezéstől a nem megfelelő körülményekig. Ezek megoldása egyedi vizsgálatot igényel.

Adatok
Cikkszám
sz-pazs
Hasonló termékek