Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | e-mail: rendeles@floranet.hu | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Gyepszőnyegezés

Gyepszőnyegezés
Gyepszőnyegezés

Ha igazán szép és tartós gyepszőnyeget szeretne, bízza profi kertépítőinkre!

Minőségi alapanyagokból, tartós és szép gyepszőnyeget készítünk Önnek!

Bővebben
Részletek

Füvesítést fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegterítéssel végzünk. A fűmagvetés egyértelmű előnye, az hogy olcsóbb, azonban csak 2-3 év gondos fenntartással közelítheti meg azt a látványt, amit a gyepszőnyeg már a telepítése napján nyújt. Gyepszőnyeg telepítését vakondháló terítéssel együtt ajánljuk, megelőzendő a később sok bosszúságot okozó vakond megjelenését. A füvesítést kizárólag gondosan előkészített (rögmentesített, gyommentesített, hengerezett) talajfelületen végzünk. A növekedés beindulásához szükséges tápanyagmennyiséget műtrágya formájában biztosítjuk.

 

A gyepszőnyegnek különböző fajtái vannak, amelyek eltérő igényekkel rendelkeznek, például a napsütés vagy az árnyék preferenciája, a talaj típusa és a vízigényük. A legtöbb gyepszőnyeg rendszeres öntözést, műtrágyázást és kaszálást igényel, hogy egészséges és vonzó maradjon.

 

A gyepszőnyegezés menete

1. A terület előkészítése

A gyepszőnyegnek morzsás, aprószemű talajszerkezetre van szüksége, amely mentes a gyomoktól, régi fűtól, kövektől és egyéb oda nem illő tárgyaktól. Ha szükséges teljes gyomírtást végzünk. A talaj meglazítása után sima felületet alakítunk ki, amelyet finoman tömörítünk, majd gyeptrágyázunk.

2. A gyepszőnyeg szállítása és tárolása

A gyepszőnyeg lefektetés előtt kifejezetten érzékeny a napsütésre, hőmérsékletre és tárolásra. Ügyelünk arra, hogy a szállítás és a lefektetés között a lehető legkevesebb idő teljen el.

3. Gyepszőnyeg lerakása, öntözése, hengerezése

A gyepszőnyeg elemeket az előkészített földnedves talajra fektetjük, a széleket formára vágjuk. Hengerezés után egyenletes öntözés következik.  Az új gyep gyökeresedése akkor tekinthető megfelelőnek, ha eléri a 10 cm-t. Ehhez hozzávatőleg kb. 2 hét szükséges.

4. Használat, fűnyírás és gondozás

A legjobb, ha teljes legyökeresedés után vesszük használatba a füvet.A fűnyírásnál fontos, hogy a gyep állapotának és a környzeti tényezőknek megfelelően végezzük el. A frissen telepített gyep esetén illetve nyáron, melegben érdemes magasabb nyírási magasságot használni.A rendszeres vágáson kívül a fű tápanyag-ellátásról is gondoskodni kell, hogy szép és sűrű legyen a gyep.
 
A gyepszőnyeg legjellemzőbb problémái az alábbiak szoktak lenni:
  • A gyepszőnyeg ritkul, mohásodik
  • A gyep foltos, sárgás
Ezek hátterében különféle okok állhatnak a szakszerűtlen kivitelezéstől a nem megfelelő körülményekig. Ezek megoldása egyedi vizsgálatot igényel.

Adatok
Cikkszám
sz-pazs
Hasonló termékek