Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Játszótér építés

Játszótér építés
Játszótér építés

Dunaföldvári és Paksi telephellyel rendelkezünk. Paks és Dunaföldvár 60km-es körzetében vállaljuk a munkálatokat.

Az aktuális árakért érdeklődjön az árajánlatkérés gombra kattintva, telefonon vagy emailben!

Cégünk a Barka-Kert Kft. nem csak forgalmazza a játszótereket, kiegészítőket. Vállaljuk helyszíni a telepítést, építést. Akár közterületeken, akár magánkertekben.

Teljes garanciát biztosítunk a forgalmazott termékekre, ha Ön velünk építteti fel játszóterét a garancia kiterjed, és nem fordulhat elő, hogy a szakszerűtlen beépítés miatt problémák adódhatnak.

Önkormányzatoknak az ingyenes felmérés után komplex ajánlatokat biztosítunk tervezéssel, kivitelezéssel. A játszótér parkosítótt környezetének kialakítása a szabványok és előírások tartásával szintén része lehet az ajánlatunknak.

Bővebben
Részletek

Hogyan építsünk játszóteret?

Egy játszótér építés több lépésből áll. Az alábbiakban általános útmutatást adunk, de minden esetben egyeztetünk a megrendelővel és szakembereivel, hogy az igényeknek, jogszabályoknak és a biztonsági előírásoknak is megfeleljen az elkészült játszótér.

1. Helyszín kiválasztása

Az első lépés az, hogy megtaláljuk az ideális helyszínt a játszóterünk számára. A legjobb, ha olyan területet találunk, amely megfelelő méretű, biztonságos és könnyen hozzáférhető a gyermekek és a szülők számára.

2. Tervezés

A tervezés során meg kell határozni, hogy milyen típusú játszóelemeket szeretnénk az adott helyszínre építeni, valamint milyen anyagokat használunk. Az elemek kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a különböző korosztályok számára megfelelő játékokat helyezzünk el, és mindig vegyük figyelembe a biztonsági előírásokat.

3. Engedélyek beszerzése

Otthoni általános játszótérhez nem szükséges engedély. Viszont a nyilvános, önkormányzati játszóterek vagy oktatási intézmények játszóterei esetén már fontos, hogy betartsuk a helyi jogszabályokat és előírásokat. Az építés előtt mindig egyeztessünk az illetékes hatóságokkal.

4. Alapozás

A játékok talajhöz rögzítésére többféle megoldás is lehetséges a felhasználási módtól függően. Gyakran elnagyolják ezt a kérdést, mondván úgysem lesz nagy terhelésnek kitéve az eszköz. Pedig nem szabad elfelejteni, hogy néhány ugráló-szaladgál gyerek pár óra alatt kilazíthatja a kötéseket és balesetveszélyessé teheti az egyes elemeket.

5. Játékok felszerelése

A játszóelemek felszerelése során nagyon fontos, hogy megfelelően rögzítsük azokat, és ellenőrizzük, hogy minden elem biztonságosan van-e rögzítve.

6. Burkolás

A burkolás során az adott helyszínt burkoló anyagot kell kiválasztani, amely megfelelően fed mindent, hogy a gyerekeknek biztonságos legyen a játszadozás. Egy otthoni családi játszótér legalább füves részre kerüljön, egy hivatalos helyen az előírások szabják meg a burkolatot (általában gyöngykavics vagy gumiburkolat).

7. Karbantartás

A játszótér építése után rendszeres karbantartásra van szükség, hogy a játszóelemek biztonságosak maradjanak és a burkolat is megfelelő állapotban legyen. Rendszeresen ellenőrizzük, javítsuk és cseréljük ki az elhasználódott vagy sérült elemeket, a burkolatot.

Adatok
Cikkszám
sz-jtele
Hasonló termékek