Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Magnélküli csemegeszőlő fajták

A csemgeszőlőknek tetszetős alakjuk és színük van, kellemes ízűek, jól szállíthatók, bogyójuk húsos, ropogós és tovább tárolhatók el mint a borszőlők. A jó csemegeszőlő leve savban szegény, e-miatt édesebbnek érezzük.
A csemegeszőlőfajták többségének termése zöldes-fehér színűre vagy sárgára érik, de van olyan csemegeszőlőfajta is, amelyiknek termesztjük a fehér és piros bogyóhéjú változatát egyaránt (Chasselas). Néhány fajtát borkészítési célra is gyakran felhasználnak, úgymint a Chasselast, a Csaba gyöngyét, az Irsai Olivért és a Nérót.

A gombás betegségekkel szembeni toleranciájuk miatt néhány szőlőfajta (Néró, Palatina vagy Augusztusi muskotály, Pölöskei muskotály, Teréz) permetezés nélkül, vagy mérsékelt növényvédelemmel jól termeszthető. Ezek a fajták kiválóan alkalmasak a lakókörnyezetben való termesztésre, lugasok kialakítására olyan helyen, ahol gyermekek is élnek.