Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Szőlők

A szőlőt felhasználásuk szempontjából két nagyobb csoportra lehet osztani: az étezésre szánt csemegeszőlőre és a kifejezetten borkészítésre alkalmas borszőlőre.
Az egyes borszőlőfajták magukban hordozzák a majdani ital jellegzetességeit, amelyek alapvetően meghatározzák a bor értékmérő tulajdonságait. Ezért fontos, hogy a növény az adott fajtának lehető legmegfelelőbb feltételek között, optimális ökológiai adottságok mellett, a legalkalmasabb műveléstechnika alkalmazásával fejlődjön. Fontos, minőséget meghatározó tényező a termőtalaj, az éghajlat és a domborzati viszonyok.