Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Csemegeszőlő fajták

 

Miért vásároljunk csemegeszőlőt a kertünkbe?

A csemegeszőlő nagyon jó választás lehet a kertben számos okból:

Egészséges gyümölcs: A csemegeszőlő gazdag forrása lehet az antioxidánsoknak és vitaminoknak, például a C- és K-vitaminnak. A szőlőfogyasztás hozzájárulhat az egészséges életmódhoz, és megvédheti a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségektől.

Finom íz: A csemegeszőlő édes és zamatos, és számos ételhez és desszerthez felhasználható. A friss szőlő rendkívül finom, de a csemegeszőlőt aszalva, gyümölcslevekben, vagy borban is fogyaszthatjuk.

Esztétikus megjelenés: A szőlőültetvény látványa magával ragadó lehet. A csemegeszőlőnek számos fajtája van, amelyek eltérő színekben pompáznak, például zöld, fehér, piros, vagy fekete.

Könnyű termesztés: A csemegeszőlő könnyen termeszthető és gondozható, de törődést igényel. A megfelelő körülmények között a szőlő bőven terem, és kevés gondot okoz a termesztőnek.

Egészséges növény: A csemegeszőlők gyökérzete segít megakadályozni a talajeróziót, és a növény maga is jótékony hatással lehet a környezetre, mert szén-dioxidot vesz fel és oxigént bocsát ki. Emellett a szőlőlevél is hasznos lehet a kertészetben, mert kiválóan alkalmas komposztálásra vagy talajtakarásra.