Kérdése van? Tegye fel! Webáruház: +36 70 / 633 33 86 | Díszfaiskola: +36 30 / 426 08 45 | Dunaföldvár, 6-os út, Penny mellett | Nyitvatartás

Eszter csemegeszőlő

Eszter csemegeszőlő
Eszter csemegeszőlő
Fürtje nagy (fürt átlagtömege 340 g), vállas, kissé tömött, de a bogyók nem deformálódnak, fürtkocsánya középhosszú és zöld. Bogyói közép-nagyok, oválisak, sötétkékek, héjuk vékony, szívós, erősen hamvas, magjuk kevésbé érződik, húsa ropogós.
Bővebben
1 000 Ft (787 Ft + ÁFA)
Nem vásárolható!
Részletek

Hasonnevei

A vizsgálatok idején R. 65 jellel szerepelt.

Származása

Szegedi Sándor és társai állították elő a Seyve-Villard 12375 (Eger 2) és a Magaracsi csemege keresztezésével 1969-ben. Fajhibrid. 1995-ben az FVM SZBKI jelentette be állami minősítésre.

Elterjedése

Próbatermesztésre engedélyezett csemegeszőlő fajta

Tőkéje

Erősen növő, sűrű vesszőzetű.

Vesszői

Közép-vastagok, hosszúak, rövid vagy középhosszú ízközűek, világossárgák, korán érők. Rügyei közép-nagyok, hegyesedők, sötétbarnák, csupaszok.

Vitorlája

Bronzos-zöld, fényes és csupasz.

Levele

Közép nagy, ötszögletű, tagolatlan. A vállöble közép-mély és záródó. A levél széle fűrészes, mélyen és sűrűn bemetszett. A levéllemez zöld, sima, kissé a fonáka felé hajló, a színe és a fonáka is csupasz. A szártag zöld, kissé bronzos.

Fürtje

Nagy (fürt átlagtömege 340 g), vállas, kissé tömött, de a bogyók nem deformálódnak, fürtkocsánya középhosszú és zöld

Bogyói

Közép-nagyok, oválisak, sötétkékek, héjuk vékony, szívós, erősen hamvas, magjuk kevésbé érződik, húsa ropogós.

Termesztési értéke

Igen korán, augusztus első felében érik. Megbízhatóan terem (12-14 t/ha). Termékeny rügyű. Sűrű lombja miatt gondos zöldmunkát igényel. Rövidmetszéssel szép fürtöket nevel.
Kedvezőtlen évjáratokban a termékenyülése hiányos és ilyenkor apró, zöld bogyók maradnak a fürtökben.
Téltűrése közepes. A gombás betegségeket jól tűri. Peronoszpórával szemben jó az ellenállása. Lisztharmatra kissé fogékony. Bogyói közepesen rothadnak.
Kedvező fürtméretű, sötétkék és hamvas bogyói miatt szépen csomagolható és jól szállítható. Piacos fajta.

Telepíthetősége

Telepíthetősége: csemegeszőlő-termesztési körzetek, házi kertek értékes fajtája lehet a koraisága és sötétkék színe miatt. A bioszőlő-termesztésre is alkalmas, mert kevés permetezéssel is biztonságosan termeszthető.

Telepíthető klónjai

Nincs

Adatok
Cikkszám
ACS-10
Hasonló termékek